6. dan – Izobraževanje o preprečevanju nasilja v šolah in emocionalni inteligenci 

Erasmus seminar je izpolnil moja pričakovanja in mi dal možnost, da sem izpopolnila strokovno delo. Predvsem pa cenim izkušnjo zaradi strokovnega povezovanja s strokovnjaki iz evropskih držav in spoznanja, da smo “in”. Z znanjem, delom, aktivno participacijo. Cenim strokovno mreženje in možnost nadaljnjega povezovanja, stike bomo s pomočjo digitalne tehnologije lahko uspešno krepili.

Dublin je čudovito mesto, ljudje so ponosni, da so del evropske skupnosti. Vsepovsod, kjer sem se pogovarjala z ljudmi, so mi povedali, da spoštujejo učitelje.

Učiteljski poklic je tukaj cenjen, spoštovan. Večkrat sem slišala, da opravljamo  naporno delo, zato nas občudujejo; gospa na avtobusu mi je, ko sem povedala, da prihajam iz Teacher Academy, odstopila sedež. Prijaznost. Ljudje so izjemno prijazni, hvala, prosim, izvolite, besede, ki jih ogromnokrat slišiš.

Ko izstopajo iz avtobusa, se vozniku prijazno zahvalijo. Kulturna komunikacija je zelo cenjena.

Hvaležna sem za vse ure preživete v učilnici, za strokovno menjavo idej, izkušenj, sodelovanje in snovanje nadaljnih poti s kolegi iz Nemčije, Francije, Estonije, Madžarske, Češke, Italije.

Erasmus, naj ti Dublin še dolgo prinaša tako kvalitne predavatelje, kot so bili naš Patrick O’Hare in njegova ekipa.

Dublin, še naprej neguj takšno spoštovanje do učiteljstva, da se bomo radi vračali.

Ob slovesu smo si slušatelji obljubili, da se še kdaj srečamo in nadgradimo naše delo.

Prijetne in mirne praznike vam želim.

Tukaj so že velike priprave na Haloween.

Zapisala: Aleksandra Lampret Senčič