Sledenje Španija-Madrid C.E.I.P. La Escuela Rivas Vaciamadrid

Naši učiteljici Mateja Gubenšek in Katja Prejac bosta v marcu 2024 spoznavali španski šolski sistem na vzgojno izobraževalnem centru v Madridu. Ker sta obe na naši šoli vpeti v delo z učenci s posebnimi potrebami, bo to zagotovo izkušnja polna novih spoznanj. Se že veselimo njunih poročanj.

C.E.I.P. La Escuela Rivas Vaciamadrid je vzgojno izobraževalni center, kjer ponujajo tako predšolsko, kot osnovnošolsko izobraževanje. V centru je okrog 550 učencev, starih med 3 in 12 let. Vzgojno izobraževalno delo poteka v več stavbah in sicer na glavni šoli, šoli za mlajše oz. predšolske učence (3-4 leta), v športni telovadnici in zgradbi, kjer je glasbena učilnica. Na šoli imajo 8 učilnic za predšolsko vzgojo in 14 učilnic za osnovnošolsko izobraževanje. Posebnost šole je, da gre za dvojezično šolo in uvajanje učenja angleščine že pri učencih starih tri leta. Tudi v osnovni šoli poteka poučevanje nekaterih predmetov v angleščini (umetnost in obrt, družboslovje, naravoslovje in telesna vzgoja). 

Prav tako je šola center za učence z motnjami avtističnega spektra, kjer imajo zanje posebej prilagojene razrede in kjer se v razred vključuje učitelj za področje sluha in jezika ter učitelj za področje socialnega vključevanja učencev. Za učence z motnjami avtističnega spektra v razredu izvajajo način poučevanja imenovan ˝Tree class˝, kjer lahko učenci razvijejo več kompetenc.

Več o šoli in centru pa na povezavi šole (centro.cp.laescuela.rivas) in predstavitvi ob dnevu odprtih vrat (https://view.genial.ly/63f3a3c341418a001071475a/presentation-presentacion-jornada-de-puertas-abiertas-23-24).